{month}
{day}

Csapatépítő program

A Fogyatékkal Élők KEM Sportszövetsége és Egyesületünk évente több alkalommal is szervez közös sport és szabadidős programokat. Ennek célja a két szervezet különböző fogyatékossággal élő tagjai közötti szorosabb együttműködés, a csapatépítés, további ismeretségek kötésére irányuló lehetőség biztosítása. Mindezek jegyében, ez év őszén a két szervezet, a köztük érvényben lévő együttműködési megállapodás alapján, közösen rendezte meg a tagjaink által nagyon kedvelt lengőteke versenyét, melyet közös túrázással egészítettünk ki. Ehhez a programhoz nagyon jó lehetőséget, tökéletes helyszínt és körülményeket biztosított a Környebányai Erdei Iskola természeti környezetében lévő szabadidős parkja, valamint a település és a közeli falu, Vértessomló közötti túraútvonal.
Programunk időpontja: 2019. szeptember 05.

Helyszíne: Környebánya, Erdei iskola, Vértessomló

Résztvevők: FÉKEMSZ és VGYKEME tagjai, 32 fő.


A programokat úgy állítottuk össze, hogy a látássérültek és az egyéb, más fogyatékossággal élő résztvevők is, megtalálják benne az érdeklődésüknek megfelelő időtöltést. A szép őszi időjárás sok szabadidős tevékenységre, csapatépítésre, beszélgetésekre, kirándulásra adott lehetőséget, melyek mellett sporttevékenységként a lengőteke versenyt is megvalósítottuk. A verseny kiírása szerepelt a programtervben, de lehetőséget kaptak a részvételre olyan sorstársaink is, akik csak a szabadidő közös eltöltésére törekedtek. A verseny bemelegítéssel kezdődött, majd három körös fordulókkal folytatódott. A játékvezető folyamatosan regisztrálta a részeredményeket, és figyelte a szabályos játékmenetet. A játék végén kihirdetésre került az eredmény, mely szerint a helyezések a következők:

I. helyezett:   Nagyné Papp Edit   28 pont

II. helyezett:  Hadobás Lilla         23 pont

III. helyezett: Kotrosits Ferencné 18 pont


A lengőteke verseny után, a hosszabb gyaloglást vállaló sorstársak túrázáson is részt vettek, melyet a Környebánya és Vértessomló közötti 2-2 km-es útszakaszon valósítottunk meg.

Az egész napos közösségi program jó hangulatban telt, a résztvevő sorstársak nagyon pozitív élményekkel zárták a napot, melyet a rendezvényen készült fényképek is igazolnak.

Galéria